Dela med andra

DESIGN OCH OPTIMERING AV ETT VENTILBLOCK MHA ANSYS DISCOVERY LIVE

Publicerad 2018-10-22


Om uppdragsgivaren
Volvo Construction Equipment VCE, ett affärsområde inom Volvo Group, är en av världens största tillverkare av anläggningsmaskiner såsom hjullastare, dumprar, grävare, väganläggningsmaskiner och kompaktmaskiner. Produktion finns i Europa, Asien, Nordamerika och Sydamerika.

För att behålla en marknadsledande position är det viktigt att utveckla produkter med hög kvalitet och samtidigt möta framtida maskingenerationers krav på robusta och energieffektiva drivlinor. Denna utveckling sker främst vid avdelningen för Drivlinesystem på Tekniskt Centrum i Eskilstuna.


Beskrivning av examensarbetet
Detta examensarbete 15p är lämpligt för en till ingenjörsstudent i maskinteknik, teknisk fysik, matematik eller motsvarande med intresse för konstruktion och simulering.

Examensarbetet syftar till att optimera designen av ett ventilblock till en transmission med avseende på material och oljeflöden och därmed minska förlusterna och öka effektiviteten i transmissionen. I arbetet ingår även att utvärdera ett potentiellt nytt design-/simulerings-verktyg i ”Ansys Discovery live”.

Arbetet kommer att utföras på plats på VCE Eskilstuna.

Kontaktperson
Kenneth Sjöqvist
kenneth.sjoqvist@volvo.com
016152693


Tillbaka
  Utbildningsområde
Teknik/Energiteknik/Miljö/Transport

Uppdragsgivare
Volvo Construction Equipment AB

Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2018-12-01

Genomförandeperiod
2019, VårterminBookmark and Share